Dyr

Feire urbane fugler

Pin
Send
Share
Send
Send


Sparrows kan lett finnes på steder der det er bygninger. Sammen med en annen art introdusert i Amerika, Domestic Pigeon, finnes de i våre vanligste fugler. Deres konstante tilstedeværelse utenfor hjemmene våre gjør at vi lett ignorerer deres tilstedeværelse, men det er et tegn på forsvinningen av innfødte arter. House Sparrows, med sin evne til å leve så knyttet til mennesker, har hatt godt av vår egen suksess.

distribusjon

House Sparrows lever knyttet til mennesket og konstruksjonene hans. Du finner dem i byer, tettsteder, forsteder og gårder, spesielt i nærheten av storfe. De er ikke distribuert i store ville områder, skoger eller gressletter. I ekstreme miljøer overlever House Sparrows bare hvis de bor i umiddelbar nærhet til mennesket.

mating

Husspurver spiser stort sett korn og frø, fôrer til husdyr, og i byene, avfall. Blant avlingene de lever av, er mais, havre, hvete og soya. Den fôrer også på urter som ragweed, håndkrabbe gress og annet ugress, og bokhvete. House Sparrows spiser også fuglemater frø inkludert hirse, sorghum og solsikkefrø. Om sommeren spiser disse urbane fuglene insekter og deler dem med kyllingene sine. De jakter insekter på flua, spretter mot dem, jager gressklippere eller besøker lykt i skumringen.

oppførsel

House Sparrows hopper i stedet for å gå på bakken. De er sosiale fugler som spiser i store flokker, og smuler eller frø er omstridt i jorden. De sees ofte i fuglebrett, du kan også se dem bade i sølepytter eller svøve i støv på åpne steder, flasse fjærene og sprute vann eller støv. Fordi de bor i store grupper, har House Sparrows utviklet mange måter å manifestere dominans og underkastelse: Nervøse fugler rister på seg haler og opphøyde fugler krøper seg ned og setter sine horisontale kropper, strekker hodet fremover, og strekker seg og bøyer seg vingene, mens de holder halen stoppet. Denne misnøye oppførselen kan gjøres mer overdrevet ved å heve vingene, pusse fjærene i halsen og kronen, forlenge halen av halen og åpne nebbet. Hanner med svarteste hals har en tendens til å dominere andre. Når hannene møter en tilgjengelig hunn, blåser de opp brystet, holder vingene delvis åpne, vinkler halen og hopper foran hunnen, snur seg sidelengs og bøyer noen ganger fra topp til bunn. Hvis andre menn ser denne oppførselen, kan de fly midt i handlingen og delta i handlingen. Hos flokker har menn en tendens til å dominere kvinner om høsten og vinteren, men dette er snudd til fordel for kvinner om våren og sommeren.

Reirene lager dem basert på tørr og grov vegetasjon, som de vanligvis stapper i et hull til den er nesten full, etter det laget bruker fuglene finere materialer, for eksempel fjær, tråder og papir som de bruker for å dekke interiøret. Noen ganger bygger husspydene reir side om side, slik at reir kan dele tilstøtende vegger. De har en vane å gjenbruke reirene sine.

Video: Gustav fanger en fugl (September 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send